Dania z dyni – inspiracje od Villeroy & Boch
by VILLEROY&BOCHMiąższ bani – doskonały do zup, swoimi możliwościami zaskoczy również wielbicieli zapiekanek, sałatek oraz racuchów. Z ryżem, mielonym mięsem i pomidorami, można go serwować jako danie główne. Pokrojony w kostkę i podpieczony w tymianku, z pomidorami koktajlowymi, rukolą i grzankami ? jako sałatkę, a z rodzynkami i wanilią, smażony w głębokim oleju ? w formie przepysznego chrupkiego deseru. Biała porcelana Villeroy & Boch: Urban Nature, Flow oraz Modern Grace podkreśli ciepłą kolorystykę dań z dyni. Razem rozpogodzą aurę jesiennych dni.
Zmysłowa uczta nie musi kończyć się wraz ze zniknięciem ze stołu potraw i przystawek. Villeroy & Boch pokazuje, jak rozsmakować się w? dekoracjach. Dynie rzeźbione i te zastępujące wazony, mogą być ozdobą również w trakcie przerwy kawowej, najlepiej w duecie z kolekcją Anmut Bloom. A w niej: talerze, talerzyki, filiżanki i miski, które rozweselą codzienność i dodadzą charakteru jesiennym celebracjom, takim jak Halloween albo Andrzejki. To nie psikus!
Przyrządzone z pasją i fantazją, pięknie podane dania domagają się aromatycznych przypraw. Najlepiej świeżo mielonego kolorowego pieprzu. A także: chili, cynamonu, imbiru, czosnku, kuminu. Najwygodniej trzymać je w szklanych pojemnikach szczelnie zamykanych korkiem, dostępnych w kolekcji Artesano Original Villeroy & Boch. Przechowasz w nich również dyniowe pestki oraz olej – idealne do sałatkowych dressingów
x